Jong en oud zetten zich in tijdens Bedumer Winterloop

Tijdens de zesde editie van de Bedumer Winterloop hebben jong en oud zich zaterdag ingezet om geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds.
De 88-jarige Henk Berghuis uit Sauwerd deed samen met zijn vrouw de eerste vijf keer mee, maar de gezondheid laat het niet meer toe. 'Ik zou er misschien nog een rondje uit kunnen persen, maar het moet maar niet', zegt de man die vroeger in Bedum werkte lachend. Mevrouw Berghuis is 85 jaar en zij loopt samen met haar dochter wel drie kwartier haar rondjes.

Registreren
Simon Tibbling van FC Groningen toeterde samen met wethouder Jan-Willem van de Kolk de jongste jeugd en de wandelaars weg. Vervolgens was het de beurt aan groep drie tot en met acht, waarna de volwassenen gingen hardlopen om hun rondjes in deze sponsorloop te laten registreren.

Saamhorigheid
Het door bakker Klaes Hoekstra opgezette evenement, nadat hij zijn vrouw aan kanker verloren had, vergroot ook de saamhorigheid in het dorp. Dat weet ook Deborah Zinger. Ze is genezen van borstkanker en is als vrijwilliger betrokken bij de Winterloop: 'Als je kijkt hoeveel mensen er meewerken, hoeveel sponsors er zijn en hoe belangeloos iedereen zich inzet... ja dan is het de happening van het jaar.'

Overlevingskansen vergroten
Hoekstra is trots op de Bedumers. Vorig jaar werd ruim 46.000 euro ingezameld. De hoop is om dit jaar de 50.000 euro te passeren. Er wordt geld ingezameld voor een onderzoek waar Professor Alexander Dömling aan werkt. Het is gericht op het ontwikkelen van medicijnen om de overlevingskansen van nu nog dodelijke kankersoorten te vergroten.
Meer over dit onderwerp:
BEDUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws