Noord-Groninger Sportgala blijft voor Noord-Groningen

Het Noord-Groninger Sportgala blijft voor Noord-Groningen. Dat zegt organisator Nanko Kiel. Dit weekend wordt het gala voor de derde keer georganiseerd en het is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste sportgala's van de provincie.

Moet het gala niet gewoon uitbreiden?
Toch is het niet de bedoeling tè groot te worden. Want hoe vaak Kiel inmiddels de vraag: moet het Noord-Groninger Sportgala niet uitbreiden met andere delen van de provincie, weet hij niet meer. Wel geeft het steevast hetzelfde antwoord: 'Nee, we zijn er puur voor de amateursporters van de Eemsdelta en dat moet zo blijven'.

Stemmen via site
De winnaars zijn gekozen op basis van 'de meeste stemmen gelden' op de internetsite van het gala. 'Ruim 5.000 mensen hebben gestemd op hun sporthelden van het jaar', lacht Kiel. 'En ze stemden samen 11.000 keer op de twaalf genomineerden op onze site. Dat is veel meer dan vorig jaar, en het jaar daarvoor.'

'Geen idee wie de winnars zijn'
Wie er uiteindelijk met de prijzen vandoor gaat, weet Kiel pas op het moment van de uitreiking. 'Dat doen we bewust. Er is maar één persoon die zich bezighoudt met de telling en die houdt het geheim tot op het allerlaatste moment. Wel weet ik van een telling ergens halverwege dat de sporters allemaal heel dicht bij elkaar liggen. Het is dus echt heel spannend'.

Waar?
De Nicolaikerk in Appingedam is zaterdagavond het decor van het sportgala. Vanaf 20.30 uur worden de prijzen: sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het jaar uitgereikt. De toegang is gratis.
Deel dit artikel:

Recent nieuws