RUN van Winschoten is gered

© Archief RTV Noord
Het blijft niet stil op de tweede zaterdag van september in Winschoten. De RUN gaat komend jaar door. Dat maakte het nieuwe bestuur donderdagavond bekend.
Het vorige bestuur stapte eind januari op, omdat er te veel functies open zijn gevallen die niet opgevuld konden worden door vrijwilligers.

Basis

'De noodkreet heeft geholpen', zegt voorzitter Liesbeth Jansen. 'We hadden dertig aanmeldingen van mensen iets wilden doen voor de RUN. Vanavond zaten we met vijftien man om tafel en we hebben weer een basis voor de organisatie van komend jaar.'

Tropenweken

De RUN heeft weer een event manager, wedstrijdleider en coördinator van de verkeersbegeleiding. Ook zijn een vice-voorzitter en vice-penningmeester aangesteld. 'Het waren tropenweken, zoveel overleg hebben we gevoerd de afgelopen periode. Maar het is gelukt en daar ben ik heel blij mee', zegt Jansen opgelucht.

Contracten in gevaar

Even was er angst dat de RUN niet meer door kon gaan, want in februari moeten de eerste voorbereidingen voor het evenement al worden gedaan. 'Contracten met sponsoren stonden op het spel. Als er voor 15 februari geen duidelijkheid was geweest, kon het niet doorgaan', zegt Jansen, die ook komend jaar doorgaat als voorzitter.
De 41ste RUN is op 10 september 2016.