Het wel en wee van de Vijfde Klasse E: VV Veelerveen

De een is net 51 jaar geworden, de ander is 17 lentes jong. Rosken en Stef Moed zijn vader en zoon en spelen samen in het eerste elftal van vv Veelerveen.
Afgelopen zondag bikkelde 'nestor' Moed als vanouds op het middenveld, maar moest zoon Stef vanwege een blessure noodgedwongen toekijken. Rosken Moed is ook na afloop niet te beroerd om een geblesseerde teamgenoot van het veld te tillen. Het tekent zijn karakter.

Hardste werker
'Hij is de hardste werker van het elftal', zegt Stef over zijn vader. Ook trainer Tjepke Schreuder is positief over de routinier. 'Het is heel mooi dat hij erbij is, ook voor de jonge jongens', vindt Schreuder. 'Vooral in de vijfde klasse moeten we 'hard' voetballen, en dan is het mooi dat Rosken erbij is om de jonge jongens te steunen.'

In de thuiswedstrijd tegen THOS uit Beerta is Veelerveen lang dichtbij een zege, dankzij een treffer van Yannick Kruizinga. 'Hij viel precies goed', lacht de speler. Toch moeten de geelzwarten zich tevreden stellen met een punt, THOS maakt diep in de tweede helft nog gelijk: 1-1. Dat ziet ook Amsterdammer John Panhuijsen, de speciale gast van vv Veelerveen.

Opgeofferd
Volgens Rosken Moed kan Veelerveen tevreden zijn. 'Vorig jaar hebben we een jaar overbrugd, nu hebben we laten zien dat we het kunnen. Daar heb ik me voor opgeofferd', zegt de ervaren nummer 10. 'En daarom staan ze er volgend jaar.'

Tussen de regels door kondigt Moed zijn afscheid aan en mogen zoon Stef en de jonge teamgenoten het elftal gaan dragen.
Meer over dit onderwerp:
sport VijfdeKlasseE VEELERVEEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws