Doorstart V&D mislukt

De doorstart van de V&D is mislukt. De overnamegesprekken met Cool Investments van Roland Kahn zijn dinsdag afgebroken.
Dat hebben de werknemers van V&D in Hoorn te horen gekregen. Groningen heeft één vestiging: in de Stad.

La Place
Door het afketsen van een doorstart krijgen alleen de externe vestigingen van La Place een nieuw bestaan, die zijn eerder overgenomen door supermarktbedrijf Jumbo.

Een 'zeer beperkte groep V&D-medewerkers' zal de komende weken onder leiding van de curatoren de boedel van het warenhuisbedrijf afwikkelen.

45 warenhuizen
De curatoren onderhandelden met de investeringsmaatschappij van winkelondernemer Roland Kahn, bekend van CoolCat. Vorige week werd duidelijk dat hij verder wilde met ongeveer 45 warenhuizen van V&D. Hij moest daarvoor wel overeenstemming zien te vinden met de verhuurders van winkelpanden, terwijl ook de financiering voor de operatie nog moest worden afgerond.

Hudson's Bay
Het Canadese winkelconcern Hudson's Bay (HBC) probeert ook al enige tijd deals te sluiten met de eigenaren van de V&D-panden. Dit concern is echter alleen geïnteresseerd in de winkelpanden, niet in een doorstart van V&D. HBC was dan ook niet in gesprek met de curatoren van het warenhuisbedrijf.

Reactie FNV
In een reactie laat FNV-bestuurder Niels Suijker weten: 'Het zag er na gisteren al heel slecht uit, maar het beetje hoop dat de 8000 medewerkers van V&D en de bijbehorende vestigingen van La Place nog hadden, is nu verdwenen. Dat is bijzonder treurig. Wij zullen de komende dagen contact zoeken met de curatoren voor meer achtergrond. Verder zullen wij onze leden bijstaan met loopbaanadvies. Dat zal hard nodig zijn.'

Lees ook:
- Personeel Groningse V&D beleeft emotionele laatste dag
- Lopend Vuur: V&D heurt bie Stad
Meer over dit onderwerp:
VenD Groningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws