Krantenoorlog ontbrandt in Haren

De gemeente Haren krijgt er twee lokale kranten bij. 'Haren de Krant' en het 'Harener Weekblad' waren er al. Daar komt het weekblad 'Ons Haren' en het maandblad 'Harense Toestanden' bij.

Vier kranten dus in één gemeente. En dat in een tijd dat de krantenoplage juist terugloopt.

Nieuw idee
Hoofdredacteur van 'Ons Haren' Marco in 't Veldt heeft daarom een 'nieuw' idee bedacht. 'Onze vernieuwing is dat we kiezen voor het klassieke model.' Dit betekent dat de krant alleen in papieren vorm uitkomt. Een website wordt achterwege gelaten.

Oorlog
Vier kranten op 19.000 inwoners. Dat lijkt nogal veel. 'Met vier kranten heb je in feite een krantenoorlog', zegt RUG-hoofddocent journalistiek Huub Wijfjes. 'Het kan bijna niet anders dan dat ze in de strijd om de adverteerders elkaar de tent gaan uitvechten.'

Adverteerders
Volgens hoofdredacteur Hein Bloemink van 'Haren de Krant' is het aantal verhalen in Haren 'onuitputtelijk'. Hij maakt zich wel zorgen over de strijd om de adverteerders. 'Je moet met elkaar de krant laten financieren door adverteerders.'

'En dan ga je zitten vissen in dezelfde vijver', zegt Wijfjes over het beperkt aantal adverteerders.

Hoofdredacteur In 't Veldt laat zich hierdoor niet tegenhouden: de eerste editie van 'Ons Haren' moet zo snel mogelijk uitkomen.
Meer over dit onderwerp:
HAREN
Deel dit artikel:

Recent nieuws