Suikerunieterrein in Stad toch in beeld voor woningbouw

Woningbouw op het Suikerunieterrein; de gemeente Groningen wou er eerst niet van weten. Maar dat is veranderd. Als er een geïnteresseerde projectontwikkelaar is, zijn woningen toch bespreekbaar voor de gemeente.
Toen Suikerunie in 2007 vertrok van het terrein, kocht de gemeente de grond. De eerste vijftien jaar zouden er in elk geval geen woningen komen op het Suikerunieterrein. Er kwam eerst ruimte voor een tijdelijke invulling. Zo krijgen studenten van de agrarische school Terra er praktijkles en is er de Wolkenfabriek, een 'inschuifrestaurant'.

Woningmarkt groeit
Die vijftien jaar zonder woningbouw op het Suikerunieterrein laat de gemeente nu los. Reden? De groeiende woningmarkt. 'Je ziet dat er vraag is naar wonen in en rond het stadscentrum. Het Suikerunieterrein kan daar een belangrijke rol in spelen. Ik vind het niet meer verantwoord vol te blijven houden: vijftien jaar en we praten er niet meer over.'

Meerstad
Ook voor concurrentie met nieuwbouwwijk Meerstad is Van der Schaaf niet meer bang. Die wijk loopt volgens hem zo goed, dat woningbouw op het Suikerunieterrein de verkoop in Meerstad niet zouden bijten.
Meer over dit onderwerp:
meerstad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws