Menterwolde komt met alternatief voor windmolens

Het college van de gemeente Menterwolde denkt de juiste oplossing te hebben voor het windpark dat langs de N33 moet komen.
In plaats van 35 windmolens die drie megawatt opwekken, moeten het er twintig worden, die vijf megawatt opwekken. Met dit voorstel aan minister Henk Kamp hopen b en w van Menterwolde de overlast voor de omwonenden van windpark terug te dringen.

Net zo groot
Het worden geen grotere windmolens benadrukt wethouder Lian Veenstra. 'Je kunt kiezen voor een molen die vijf megawatt oplevert, die is net zo groot en heeft een betere techniek en dan kan je met minder molens toe.'

Meeden
De locatie van de windmolens blijft vrijwel intact. 'Alleen de rij molens bij Meeden gaat eraf. De afstand wordt vergroot van 900 meter naar 1500 meter (tussen de molens en het dorp, red.). Ook staat er een molen dichtbij Zuidbroek bij een klaverblad, die moet er ook af.

Op 7 april wordt er in de raad van Menterwolde over het voorstel beslist. Voor 11 april moet het voorstel bij minister Kamp worden ingediend. 'Ik hoop dat hij ons alternatieve plan serieus neemt en dat in gesprek wil gaan met de ontwikkelaars van het park', besluit Veenstra.
Meer over dit onderwerp:
windmolens Muntendam
Deel dit artikel:

Recent nieuws