Slochteren stemt unaniem in met meerjarenplan Alders

© Vincent Jannink/ANP
De gemeenteraad van Slochteren heeft donderdagavond unaniem ingestemd met het meerjarenprogramma van Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders. Dat programma moet Groningen aardbevingsbestendig en kansrijk maken.
Niet alleen Slochteren moet instemmen met het plan, elf andere gemeenten in het gebied moeten dat ook.

Kritiek

Ondanks dat het plan unaniem is aangenomen, was er wel wat kritiek. Toch deelden alle fracties de mening dat het meerjarenprogramma niet nóg langer een papieren werkelijkheid moet zijn. De partijen willen dat er nu daadwerkelijk iets gaat gebeuren.
De raadsleden van de lijstcombinatie D66/GroenLinks zijn het gepraat over het plan dan ook inmiddels zat: 'We moeten niet langer praten, maar aan de slag gaan', lieten ze donderdag weten. De VVD en Gemeentebelangen in Slochteren zetten eerder al vraagtekens bij de financiële onderbouwing van het plan.

Overschild

Wanneer alle twaalf gemeenten hebben ingestemd met het plan van Alders, kan begonnen worden met de uitvoering ervan. Voor Slochteren zou dat betekenen dat er vijfhonderd panden in Overschild en omgeving worden onderzocht en eventueel aardbevingsbestendig worden gemaakt.