Wia Buze unplugged bij Cunera

Vanavond is Cunera bij zangeres Wia Buze in Termunten.
Gastric bypass

Wia is herstellende van een zware operatie. In het ziekenhuis in Leeuwarden kreeg ze een 'gastric bypass'. Een soort maagverkleining om definitief gewicht te verliezen. 'Ik heb het gedaan voor m'n gezondheid,' zegt Wia, 'ik wil graag 90 worden.' Inmiddels is ze al 23 kilo lichter en dat is te zien.

Thoes

Een nieuwe Wia dus, en ook een nieuwe CD: volgende week verschijnt 'Thoes'. Een heel persoonlijke CD waarop onder meer een nummer staat dat is opgedragen aan haar overleden stiefvader Willem.

Jur Eckhardt

Thoes is Wia's tiende CD en ook deze keer werkte ze samen met producent Jur Eckhardt uit Eelde. Eckhardt was eigenlijk al met pensioen maar maakte voor Wia een uitzondering. 'We hebben een muzikaal huwelijk' vertelt hij Cunera.

Jan Henk de Groot

Eén van de nummers op de nieuwe CD is geschreven door Jan Henk de Groot. Hij vindt het een eer dat Wia hem vroeg. Wia en Jan Henk spelen speciaal voor TV Noord een akoestische versie van het nummer 't Laifste'.
Cunera met Wia Buze, vanavond vanaf 18.10 ieder half uur op TV Noord. Het programma is ook te zien via rtvnoord.nl en onze app.