Stripmuseum vreest komst nieuw stripmuseum niet

Het aangekondigde Strips! Museum voor het Beeldverhaal in Rotterdam vormt geen gevaar voor het stripmuseum in de stad Groningen. Dat denkt directeur Victor Boswijk van het Groningse museum.

Het museum aan de Westerhaven moet het volgens Boswijk vooral hebben van vakantiegangers. Die zitten in een huisje in de buurt en doen een dagje Groningen. Gezinnen met jonge kinderen gaan dan even langs het stripmuseum. Dat verandert volgens hem niet als er zo'n museum in Rotterdam bij komt.

Geen kwaad
'Rotterdam en Groningen liggen ver uit elkaar. Het is drie uur treinen', zegt Boswijk. 'Ik zie dit nieuwe museum als extra aandacht voor het beeldverhaal. Dat kan helemaal geen kwaad.' Ware stripfanaten bezoeken beide musea, denkt Boswijk. In het Rotterdamse museum, dat in augustus opengaat, ligt de nadruk op buitenlandse strips.

Boswijk zegt open te staan voor een eventuele samenwerking. Tot op heden heeft de directeur nog geen contact gehad met de initiatiefnemers van het Rotterdamse museum. Dezelfde initiatiefnemers wilden ruim een jaar geleden een stripmuseum in Dordrecht beginnen. Dat kwam niet van de grond.

Forum
Het Groningse stripmuseum werkt op dit moment aan de voorbereidingen voor de verhuizing naar het Groninger Forum. Op dit moment wordt de inhoud van het museum ontworpen. Dat museum wordt interactiever dan de huidige. Sinds de doorstart twee jaar geleden, zitten de bezoekerscijfers volgens Boswijk in de lift.

Lees ook:
- Groninger Forum pas in 2019 open
- Stripmuseum ziet komst concurrent als 'kans'
Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen groningerforum
Deel dit artikel:

Recent nieuws