Hang maar uit die vlag, want wij zijn jarig op schrikkeldag

Niek Westerman uit Veendam is 9 jaar oud en hij heeft twee broers van 12 en 16. Toch kan Niek zeggen dat hij de oudste is. Lars en Jaron zijn namelijk allebei geboren op 29 februari: op schrikkeldag.
Nog maar 3
Het huis in Veendam hangt vol met slingers. En dat mag ook wel met zo'n bijzondere, dubbele verjaardag. 'Op school word ik er wel eens mee geplaagd', zegt Jaron. Dan zeggen ze: 'Jij wordt nog maar 3'. Toch vinden beide broers het wel leuk om samen op schrikkeldag jarig te zijn.

Grap van de natuur
'Tja, zoiets is niet te plannen, hè?', lacht moeder Heidi Westerman. 'Lars was vijf dagen te laat en Jaron een week te vroeg. Wij noemen het een grap van de natuur. Of de jongens eens in de vier jaar een extra groot cadeau krijgen? Nee hoor, dat mochten ze willen.'

Volgens vader Gert Westerman wordt de dubbele verjaardag elk jaar groots gevierd: 'Het feestgebeuren duurt vaak een hele week hier. We hebben dan een echte feestweek'.

We waren in 2008 ook op de verjaardag van Lars en Jaron.Ariane
Ook in Oude Pekela is het feest. Ariane Baas viert haar eerste officiële verjaardag. 'Ze zou pas veel later komen, maar ze deed het niet goed. De artsen hebben haar diezelfde dag nog gehaald en dat was op 29 februari 2012. Gelukkig mocht ze na anderhalve week al mee naar huis en gaat het nu super met haar', zegt moeder Elianne Baas.

De familie Baas maakt er wel een extra groot feest van. Ariane hoopt op een cadeautje van de Minions. Maar ze vindt het ook prachtig dat ze nu eindelijk naar de basisschool mag. 'Daar leer ik rekenen', vertelt ze. 'En tellen.'
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws