Groningse filmmakers zoeken figuranten

Voor de opnames van de film 'In Kropsdam is iedereen gelukkig' worden figuranten gezocht.
Fictief dorp

De film is de afstudeerproductie van de Groningse Joren Molter. Hij studeert aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. De film speelt zich af in het fictieve dorp Kropsdam in Oost-Groningen.

Ruzie

In het gemoedelijke dorp wordt de rust verstoord door de aankondiging van de bouw van een windmolen. Het dorp maakt ruzie met boer Lammert, die er van de ene op de andere dag van wordt verdacht een deal met het energiebedrijf te hebben gesloten om een grote windmolen op zijn land te laten plaatsen.

Gewone Groningers

Voor de opnames van de inktzwarte komedie zoeken de filmmakers Groningse figuranten die komende zondag in Hoogezand meedoen met de opnames van een protest in het fictieve dorp. Acteerervaring is geen vereiste.
Groningse identiteit
De filmakers willen de film een sterke Groningse identiteit geven. De voertaal is Gronings en zo veel mogelijk rollen worden vertolkt door gewone Groningers. 'We zijn van mening dat dat de enige manier is om een authentiek aanvoelend portret van een Gronings dorp te maken', schrijven de filmmakers op hun website.

De 25 minuten durende film wordt uitgezonden op BNN en de VARA. Via crowdfunding zamelen de makers geld in voor hun film.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via figuratiekropsdam@gmail.com, liefst met een recente foto.