PvdA en VVD bezorgd over sluiting Gockingaheem Noordbroek

PvdA en VVD in gemeente Menterwolde maken zich zorgen over de huisvesting van ouderen na een eventuele sluiting van verzorgingshuis Gockingaheem in Noordbroek.
Eigenaar Zonnehuisgroep Noord heeft
dat er nog eens vier verzorgingstehuizen gesloten worden, waaronder Gockingaheem.

Werkgelegenheid

Beide politieke partijen noemen het tehuis niet alleen belangrijk als voorziening voor ouderen maar ook voor de werkgelegenheid. Ze willen van het gemeentebestuur weten of er genoeg huisvesting overblijft voor hulpbehoevende ouderen.

Open houden

Ook willen PvdA en VVD in Menterwolde dat de gemeente contact opneemt met Zonnehuisgroep Noord om Gockingaheem langer open te houden.

Wat is er aan de hand bij Zonnehuisgroep Noord?

De zorginstelling kampt met leegstand doordat ouderen van de overheid langer thuis moeten blijven wonen. Ook heeft de krimp in de regio invloed op problemen.
Zonnehuisgroep Noord is al langer bezig met een grote reorganisatie om weer financieel gezond te worden. In de eerste fase van die reorganisatie werd bekend dat Menterne in Wagenborgen, Luingaborg in Bierum, Olde Heem in Kloosterburen, Olderloug in Slochteren en de Woonhaven in Zuidhorn dicht gaan.

De sluiting van Gockingaheem is onderdeel van de tweede fase van de reorganisatie. Naast Gockingaheem in Noordbroek moeten De Wierde in Grijpskerk, Hippolytushoes in Middelstum en verpleeghuis Solwerd in Appingedam de deuren sluiten.
Door de sluiting van de vier locaties staan de banen van driehonderd medewerkers op de tocht.

Lees ook: