Bowie legt Groninger horeca en middenstand geen windeieren

Dat de David Bowie-tentoonstelling in het Groninger Museum een schot in de roos is, mag geen verrassing meer zijn. De expositie blijkt bovendien ook nog eens positieve gevolgen voor de Groningse middenstand te hebben.
Bij de twee NH Hotels in de stad is de omzet in februari bijvoorbeeld bijna veertig procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ieder weekend vol
'Normaal is het rustig en zakt de bezetting na de kerst altijd, met alleen een piek tijdens Noorderslag', zegt hoteldirecteur Egbert Brinks. 'We zien nu dat het vanaf kerst constant druk is en we ieder weekend volgeboekt zijn.'

Hele provincie
Marketing Groningen laat weten dat het niet alleen de stadse hotels zijn die profiteren van de expositie. 'De provincie heeft er ook baat bij', zegt Wouter Steenhuisen van Marketing Groningen. 'Hotels in bijvoorbeeld Aduard of Westerbroek merken ook dat het drukker is.'

Dagje stad
Veel bezoekers van de tentoonstelling combineren hun museumbezoek volgens Maketing Groningen bovendien met een dagje stad of een hapje eten. 'Mensen besteden geld en dat is goed voor de ondernemers in Stad en provincie', aldus Steenhuisen.

De VVV in Groningen heeft sinds de start van de expositie al ruim 17.000 extra bezoekers gehad. Dat is een stijging van 43 procent.

Britten
Op Groningen Airport Eelde komen dagelijks Britten aan die speciaal voor de tentoonstelling het vliegtuig in zijn gestapt. 'We zien zeker een positief resultaat van de komst van toeristen voor Bowie', zeggen ze op het vliegveld.

Trish Mound en Richard Gandell wonen net ten zuiden van Londen. Tot voor kort wisten ze niet eens van het bestaan van Groningen. 'Maar het is een mooie schone stad', zegt Richard na een korte ronde door de binnenstad. 'Ik zou het mensen zeker aanbevelen.'

158.000 kaartjes
Het Groninger Museum heeft tot nu toe 128.000 bezoekers voor de tentoonstelling gehad. In totaal zijn er al 158.000 kaartjes verkocht. De komende weken komen er dus nog zeker zo'n 30.000 mensen naar het museum.

De expositie over David Bowie is nog tot en met 10 april in het Groninger Museum te zien.
Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws