Marcel ten Wolde houdt Groninger eer hoog bij NK Wintertriathlon

Triatleet Marcel ten Wolde uit Groningen is zaterdag in zijn woonplaats achtste geworden tijdens het Nederlands kampioenschap kwart wintertriathlon.
Erik-Jan Spijkerman uit Hoorn onttroonde in Sportcentrum Kardinge en omgeving regerend kampioen Teun Sweere uit Zevenbergen. De 32-jarige Spijkerman was na 10 kilometer hardlopen, 50 kilometer fietsen en 20 kilometer schaatsen anderhalve minuut sneller dan Sweere. Richard Louman nam het brons mee naar Heelsum.

Inhalen werkte positief
Ten Wolde, die vorig jaar als derde eindigde, was mede door het sterke deelnemersveld niet al te verwachtingsvol. Na het lopen kwam Ten Wolde als zestiende door en begon vervolgens aan een opmars. Tijdens het fietsen kon hij snel een paar tegenstanders inhalen en dat werkte positief.

Achtste
Door een snelle wissel na het fietsen kon de Groninger nog twee plekjes goedmaken en finishte Ten Wolde uiteindelijk als achtste. Er werden titels per leeftijdscategorie vergeven. In de klasse 45 jaar en ouder was het zilver zijn deel. Bij de vrouwen zegevierde Eline Lute-Kuin uit Zuid-Scharwoude.

Triathlonsport boost geven
De organisatie onder leiding van voorzitter Annouk Wennemars hadden het NK georganiseerd om de triathlonsport in Groningen weer een boost te geven. Er waren in totaal meer dan 250 deelnemers in de verschillende categorieën.
Meer over dit onderwerp:
sport Groningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws