Kamp onderzoekt verruiming opkoopregeling

De opkoopregeling voor het aardbevingsgebied wordt mogelijk verruimd. Dat heeft minister Kamp van Economische Zaken maandag bekendgemaakt tijdens een bezoek aan het aardbevingsgebied.
Nu worden alleen nog huizen opgekocht via de Commissie Bijzondere Situaties. Daarbij gaat het om schrijnende gevallen.

Individuele gevallen
Er wordt nu onderzocht of ook mensen die hun huis niet kunnen verkopen en daardoor in de problemen komen geholpen kunnen worden. 'Dat wordt dan geen algehele regeling, maar dat zal op individuele gevallen gericht zijn,' aldus Kamp.

Hij voegt eraan toe dat Nationaal Coördinator Hans Alders een belangrijke rol zal spelen bij de mogelijke verruiming van de opkoopregeling.

Waardevermeerderingsregeling
De minister liet verder weten voorlopig geen uitsluitsel te geven over de verlenging van de waardevermeerderingsregeling. Hij wijst er daarbij op dat het geld op. Hij houdt er aan vast om te wachten met een besluit over de regeling op de voorjaarsnota van het kabinet.

De Tweede Kamer nam eerder een motie van zijn eigen VVD aan, waarin wordt aangedrongen op het voortzetten van de regeling.

Bij zijn bezoek aan Noord-Groningen benadrukte Kamp dat 'er nog heel veel werk' in Groningen te verzetten is. 'We zijn er nog lang niet,' aldus de minister.

Lees ook:
- Bekijk het interactieve aardbevingsdossier van RTV Noord
- Janny Vlietstra voorzitter Commissie Bijzondere Situaties
- Kamp schuift besluit over waardevermeerdering voor zich uit
Meer over dit onderwerp:
LOPPERSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws