Boerderijtje seriemoordenaar Willem van Eijk gaat tegen de vlakte

Het boerderijtje van seriemoordenaar Willem van Eijk in Harkstede wordt volgende week gesloopt. Het boerderijtje moet plaats maken voor de uitbreiding van de nieuwe woonwijk Meerstad.
Levenslang voor moord
Van Eijk werd in 2002 veroordeeld tot levenslang voor de moord op de Groninger straatprostituees Michelle Fatol (1993), Annelise Reinders (1995) en Sasja Schenker (2001).

Geruchten
Er waren geruchten dat Van Eijk ook betrokken zou zijn bij de dood van drie andere prostituees, onder wie Jolanda Meijer, maar die heeft Van Eijk altijd tegengesproken. Na zijn arrestatie in 2001 is er uitgebreid sporenonderzoek in en rond de boerderij gedaan. Dat leverde toen geen nieuwe aanwijzingen op.

Het coldcase team van de politie zal daarom niet fysiek bij de sloop van het boerderijtje aanwezig zijn. Wel liggen er afspraken met Bureau Meerstad, dat mocht er iets verdachts aangetroffen worden, er onmiddelijk aan de bel wordt getrokken.

Direct tegen de vlakte
Het boerderijtje aan de Hoofdweg 167 in Harkstede is aangekocht door Bureau Meerstad en wordt momenteel verhuurd. De bewoners moeten uiterlijk dinsdag 15 maart vertrokken zijn. Volgens een woordvoerder van Meerstad gaat het beruchte boerderijtje direct daarna tegen de vlakte.

Lees ook: Levenslang voor Willem van Eijk
Meer over dit onderwerp:
HARKSTEDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws