NAM koopt weer huis in Oosternieland en sloopt twee in 't Zandt

Opnieuw koopt de NAM panden in Oosternieland. Het is de vierde aankoop in het dorp dat maar 45 huishoudens telt. De NAM heeft overeenstemming met de eigenaren bereikt over de aankoop van een kapitale villa net buiten het dorp.
Van de vier aangekochte woningen in het dorp zijn er inmiddels twee gesloopt die tegenover elkaar stonden. Omwonenden maken zich zorgen over deze braakliggende terreinen.

Sloop in't Zandt
Ook 't Zandt krijgt met lege kavels te maken. Daar worden twee naast elkaar gelegen huizen aan de Hoofdstraat zoals het er nu uitziet gesloopt.

In één geval gaat de eigenaar nieuw bouwen op dezelfde plek. Wat er met de andere kavel gaat gebeuren is nog niet bekend. Mogelijk wordt die betrokken bij de nieuwbouwplannen van de buren.

Anderhalf jaar geleden werd aan diezelfde Hoofdstraat in 't Zandt ook al het monumentaal pand naast de kerk gekocht door de NAM. Het is nog onduidelijk wat voor nieuwe bestemming dat gebouw krijgt.

Bijzondere Situaties
De woning in Oosternieland is door de NAM gekocht op verzoek van de Commissie Bijzondere Situaties. Het is nog niet bekend wat er met het recent nog opgeknapte herenhuis uit 1926 net buiten Oosternieland gaat gebeuren.

Lees ook:
- Ergernis over lege kavels in aardbevingsgebied groeit
- Eerste leningen voor ondernemers in aardbevingsgebied
- Bekijk het interactieve aardbevingsdossier
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok OOSTERNIELAND
Deel dit artikel:

Recent nieuws