'Moskee van drie verdiepingen in Park Selwerd kan wel'

Nieuw parkeeronderzoek toont volgens de gemeente Groningen aan dat de bouw van een moskee van drie verdiepingen in Park Selwerd in Stad wel degelijk kan. Dat bleek donderdag tijdens de hoger beroepszaak bij de Raad van State in Den Haag.
Streep door vergunning

Groningen verzette zich daar tegen een uitspraak van de rechtbank. Die zette een jaar geleden
door de vergunning voor de moskee. Dat gebeurde na
van omwonenden.

Te weinig parkeerplaatsen

De rechtbank besloot vorig jaar dat de gemeente Groningen zich heeft verkeken op het aantal bezoekers op piekdagen. En er zouden veel te weinig parkeerplaatsen zijn in de buurt van het gebedshuis. Daarom zou de vergunning onterecht zijn.
Dat is ook wat de omwonenden vinden. Zij zijn bang voor rondjes rijdende moskeebezoekers in de wijk. Toch blijft de gemeente volhouden dat uit eigen berekeningen blijkt, dat er genoeg parkeerruimte is voor de moskeebezoekers.

Nieuwe vergunning

Omwonenden lieten donderdag tijdens de zitting weten dat ze overvallen zijn door het feit dat de gemeente vlak voor de afgelopen kerstdagen alsnog een nieuwe vergunning aan het moskeebestuur heeft verleend. Volgens hen was het tussen de feestdagen in moeilijk om daar een reactie op te geven.
De Raad van State moet in de komende periode een knoop doorhakken over de kwestie. Verwacht wordt dat er binnen zes weken een uitspraak ligt.