Havinga en Rohde gaan weer voor de trailer op Indoor Tolbert

De Duitse ruiter Hartwig Rohde wil voor de derde keer de Grote Prijs van Indoor Tolbert winnen. Hij wordt daarbij gesteund door de Groninger Lucas Havinga uit Lettelbert. Zijn paard Havinga's Amando was vorig jaar met Rohde op de rug de snelste in de barrage.
Het duo werkt al twaalf jaar samen. Vooral de afgelopen paar jaar heeft dat succes opgeleverd. Rohde won een aantal internationale wedstrijden in Duitsland.

Hechte band

Bovendien is er sprake van een hechte band tussen de twee. 'We zijn vrienden, maar inmiddels ook een beetje familie van elkaar', vertelt Havinga bij de persconferentie in Tolbert. Rohde stemt daar onmiddellijk mee in.
Hij is speciaal uit Werlte overgekomen om zijn kansen bij Indoor Tolbert toe te lichten: 'Amando is het snelste paard dat ik heb. Dat bleek vorig jaar wel toen ik in de barrage Jur Vrieling en Angelique Hoorn versloeg.'
Rohde won de paardentrailer, sinds jaar en dag de hoofdprijs van Indoor Tolbert.

Bijzonder

Havinga levert niet alleen Amando aan Rohde. Maar liefst zeven paarden heeft de Duitser onder het zadel. 'En het plafond is nog niet bereikt', vult Havinga aan. 'Het is best wel bijzonder dat ik als Groninger paarden beschikbaar stel aan een Duitse ruiter. Normaal gesproken gebeurt dat niet.'
Op 2 april verschijnt de combinatie in de ring in de HJC Manege in Tolbert.

Bijna volgeboekt

De meeste rubrieken voor het paardensportevenement zijn al volgeboekt. Er is nog een beperkt aantal plekken over. In totaal staan er bij het springen zo'n 1500 starts op het programma.
Daarnaast komt dressuur aan bod. De organisatie kreeg deze week de aanmelding binnen van Marlies van Baalen. Zij deed met het Nederlands team mee aan de Olympische Spelen van 2004 in Athene.

Hindernissen

Een nieuw onderdeel is Six Bars op vrijdag 1 april, waarbij paard en ruiter hindernissen van boven de twee meter moeten trotseren.
Indoor Tolbert begint op 24 maart en is voor het grootste gedeelte gratis te bezoeken.