Angst voor verhuizing supermarkt in Tolbert groeit

Het verzet tegen de eventuele verhuizing van Supermarktketen Poiesz uit het centrum van Tolbert groeit. Bewoners die vlakbij de beoogde nieuwe locatie wonen zien de supermarkt liever niet komen.

Ze vrezen niet alleen voor overlast, maar ook voor de omvang van hun tuin. Een aantal inwoners aan de Enemastraat huurt een stuk grond van de gemeente. Die grond hebben ze bij hun eigen tuin aangetrokken. De tuinen van een aantal bewoners grenzen aan de beoogde locatie van de supermarkt.

Eigen belang

Wietze Venema, die ook aan de Enemastraat woont, is niet blij wanneer de supermarkt daadwerkelijk achter zijn huis komt te staan. 'Als ik aan mijn eigen belang denk dan gaan wij er met de komst van de Poiesz flink op achteruit.' Venema maakt zich zorgen over de veiligheid, geluidsoverlast en de eventuele halvering van zijn tuin.
Ook buurtbewoner Jan Wernsen maakt zich grote zorgen. 'Mocht de gemeente het gedeelte van de tuin, dat wij huren, terug willen hebben dan houden wij een tuin over van een meter of 8. Dat is nu pakweg 23 meter. Punt twee is de herrie die je in de achtertuin krijgt wanneer de supermarkt hier komt. Dat zijn toch wel twee zaken die ons ernstig bezighouden', besluit Wernsen.