Aangereden motoragent verliest droombaan na aanrijding

De motoragent die vorig jaar na afloop van de bekerfinale van FC Groningen op het Julianaplein bij Groningen werd geschept door een automobilist uit Coevorden is tot zijn verdriet motoragent af. 'Van professional op een voetstuk voel ik mij nu een sukkel op een sokkel', zei de man tijdens de zitting voor de rechtbank in Groningen.
De 46-jarige automobilist hoorde voor het maken van een ernstige verkeersovertreding een boete van duizend euro en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden tegen zich eisen. De man reed per abuis door het rode stoplicht en zag de motoragent uit Uithuizen volledig over het hoofd.

Bekerfinale

De agent begeleidde die dag de bussen met voetbalsupporters van FC Groningen. Rond middernacht arriveerde de stoet vanuit Rotterdam in Groningen. De motoragent reed met collega's voorop en zou volgens getuigen door het oranje licht zijn gereden. 'Dan nog tellen bijna zeven seconden af voordat de overige lichten op groen springen. Een veiligheidsconstructie', zei de officier van justitie. De Coevordenaar trok echter te vroeg op.

Keurige burger

De Drent had geen alcohol genuttigd en is nooit eerder met justitie in aanraking geweest. 'Een keurige burger die een fout heeft gemaakt", zei de officier. De motoragent hield aan het ongeluk een verbrijzelde pols en licht hersenletsel over. Zijn kortetermijngeheugen werkt slecht en de man heeft een posttraumatische stressstoornis opgelopen.

Goed contact

Door dit alles is de man niet meer geschikt om te functioneren als motoragent. 'De mooiste baan van mijn leven is afgenomen', zei de man. Wel hebben slachtoffer en veroorzaker nadien een goed contact opgebouwd. En gaan zij zelfs zondag samen naar de wedstrijd FC Groningen - Vitesse.
De rechtbank doet 24 maart uitspraak.

Lees ook: