89-jarige bewoonster Gockingaheem verzamelt ruim 1700 handtekeningen tegen sluiting

De 89-jarige mevrouw Commandeur heeft ruim 1700 handtekeningen verzameld om de sluiting van woonzorgcentrum Gockingaheem in Noordbroek tegen te gaan.
Gockingaheem is
van Zonnehuisgroep Noord die gesloten gaat worden.

Handtekeningen

'Wij willen hier niet verhuizen', vertelt mevrouw Commandeur. 'Wij leggen ons niet neer bij het besluit, daarom zijn we handtekeningen gaan verzamelen. Wij geven niet op', besluit de 89-jarige.

Burgemeester

Alle handtekeningen werden woensdagochtend overhandigd aan burgemeester Rein Munniksma. Hij gaat in overleg met Zonnehuisgroep Noord om te kijken wat de gemeente kan betekenen voor de bewoners van Gockingaheem.

Leegstand

Ook Peter Kamsma, regiomanager van Zonnehuisgroep Noord, was woensdag aanwezig. Hij denkt niet dat de handtekeningenactie iets op zal leveren. 'We hebben hier te maken met structurele leegstand. Van de 57 plekken zijn er 32 permanent bewoond', zegt Kamsma. 'Dat is simpelweg te weinig voor ons om de huur te kunnen betalen', aldus de regiomanager.
Mevrouw Commandeur geeft desondanks niet op. 'Anders gaan we hier boven op de tafels zitten en dan komen we er niet meer van af.'