Noordelijke aannemerscombinatie in de race voor bouw Zuidelijke Ring

Voor de bouw van de nieuwe zuidelijke ring van de stad Groningen heeft de noordelijke aannemerscombinatie een bieding gedaan.
De noordelijke bouwcombinatie is een van de drie gegadigden die zich bij Rijkswaterstaat hebben ingeschreven voor de aanbesteding van het project, dat bij elkaar zo'n 700 miljoen euro kost.

Het gaat om Combinatie Bavo, Combinatie Strukton en de noordelijk getinte Combinatie Herepoort. Die laatste bestaat behalve uit twee Duitse aannemingsbedrijven uit Oosterhof Holman Infra uit Grijpskerk, Koninklijke Sjouke Dijkstra uit Leek, Jansma Drachten en Roelofs Wegenbouw uit het Overijsselse Den Ham.

De opdracht voor de bouw van de zuidelijke ring kan in april voorwaardelijk worden gegund, in afwachting van de uitspraak van Raad van State. Die neemt rond de zomer een beslissing in een beroepszaak tegen het tracébesluit.

De winnende opdrachtnemer kan voor de uitspraak van de Raad van State alvast beginnen met voorbereidende werkzaamheden. De ombouw zelf zal een jaar of vijf duren.

Tegen de aanleg van de nieuwe ringweg is veel verzet en buurtbewoners hebben met procedures geprobeerd de plannen tegen te houden.

Lees ook:
- Aanpassingen aan plannen zuidelijke ringweg bijna klaar
- Zuidelijke Ringwegcomités slaan handen ineen
Meer over dit onderwerp:
zuidelijke_ringweg
Deel dit artikel:

Recent nieuws