Nune steelt harten op social media na Ronaldo-imitatie bij FC Groningen - Vitesse

Hij is een hit op social media. De 12-jarige Nune scoorde zondag tijdens de shoot-out van Kids United in de rust bij FC Groningen tegen Vitesse. De kleine voetballer vierde zijn doelpunt met een imitatie van sterspeler Cristiano Ronaldo. Het filmpje gaat de wereld over.
Het G-team van Kids United krijgt jaarlijks de gelegenheid om in de rust tijdens een competitiewedstrijd te schitteren op het veld van de Euroborg. 'Het is het hoogtepunt voor onze spelers, maar ook voor het publiek', vertelt Onno Kukler, trainer en oprichter van Kids United.
'Nune is de Man of the match'
Volgens Kukler is Nune fan van Real Madrid en speler Cristiano Ronaldo. 'Je weet nooit hoe deze kinderen reageren, maar Nune werd nu wel de 'Man of the match'. Het filmpje van Nune in actie verscheen op social media en ging binnen een dag de hele wereld over.
Het filmpje werd onder andere geretweet door het account @Cronaldofans55, een Twitteraccount voor fans van de Real Madridvoetballer. Ook het televisieprogramma Studio Voetbal besteedde aandacht aan deze jonge voetballer. Ronaldo zelf heeft het overigens nog niet opgepakt.