TomTom: Groningen is tweede filestad van het land

Automobilisten doen gemiddeld 22 procent langer over hun rit door de stad Groningen door verkeersopstoppingen. Dat heeft navigatieapparatuurproducent TomTom berekend. Alleen in de stad Den Haag heb je meer vertraging (23 procent).
Wanneer en waar?
In de ochtendspits doen automobilisten in Groningen 45 procent langer over hun rit, in de avondspits 39 procent. Met name op maandag, dinsdag en donderdag is het druk. De drukste punten zijn het Julianaplein en meerdere kruisingen van de Europaweg.

Wordt langzaam beter
Vergeleken met vorig jaar is de filedruk in Groningen gelijk gebleven. Destijds werd de eerste plaats gedeeld met Den Haag. Vergeleken met 2008 is er in Groningen een daling. Toen was de vertraging nog 30 procent, volgens TomTom.

Ander onderzoek
Vorige week bracht Inrix, een andere bouwer van navigatieapps, naar buiten dat Groningen zesde staat op de ranglijst van meest filerijke steden van Nederland. Op jaarbasis zouden automobilisten in Groningen zo'n 22 uur in de file staan. Waarom er verschil zit tussen beide onderzoeken, is onduidelijk.

Lees ook: Automobilist stond gemiddeld 22 uur stil dankzij Groninger files
Meer over dit onderwerp:
Transport Cijfers economie GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws