Esther van Dijken strijdt voor aanpassing regels Kinderpardon

Kinderen die vijf jaar of langer in Nederland gevestigd zijn, zouden het land niet meer uitgezet mogen worden. Dat vindt PvdA'er Esther van Dijken uit Baflo, gesteund door Anja van Duren uit Muntendam.
Ze krijgt daarbij steun van haar partijgenoten uit het hele land. Van Dijken diende als congresafgevaardigde van de Partij van de Arbeid uit Winsum een motie in op het partijcongres. De strekking van die motie was het aanpassen van de regels van het kinderpardon.

Geraakt

Van Dijken werd geraakt door het verhaal van de 14-jarige Helen uit Mongolië, die Nederland na acht jaar moest verlaten. Voor de sociaal-democraat was het de druppel. 'Het is wreed en niet verteerbaar om kinderen na zo'n lange tijd uit te zetten', zegt ze.

Brede steun

De inwoner van Baflo is blij met de brede steun van haar partijgenoten op het partijcongres, maar beseft dat er nog veel werk aan de winkel is. De bewindslieden van de Partij van de Arbeid in het kabinet zijn namelijk niet enthousiast over de kern van de motie.
'Tweede Kamer-woordvoerder Attje Kuiken heeft onze motie ontraden', stelt Van Dijken. 'Gelukkig staan de partijleden wél achter ons.'

Petitie

Om die steun verder uit te bouwen zijn Van Dijken en Van Duren een petitie gestart. Ze hopen zoveel mogelijk handtekeningen op te halen om onderwerp opnieuw op de politieke agenda in Den Haag te krijgen.