35 Vlagtwedders vinden werk in Duitsland

De afgelopen twee jaar vonden 35 werkzoekenden uit de gemeente Vlagtwedde een baan in Duitsland. De gemeente experimenteert momenteel met een speciaal project, waarin wordt samengewerkt met de Duitse partnergemeente Haren/Ems en het Agentur für Arbeit.
Wethouder Seine Lok: 'Hier vlak over de grens zijn goede mogelijkheden voor werkzoekenden om aan het werk te komen. Ik ben zeer verheugd dat de samenwerking met onze Duitse partners zijn vruchten afwerpt en dat er inmiddels al meerdere personen enthousiast aan een baan in Duitsland zijn begonnen. Ons doel om mensen met een uitkering zo snel mogelijk te laten doorstromen naar regulier werk wordt dankzij dit samenwerkingsverband vergroot.'

Kandidaten die afgelopen maanden aan de slag zijn gegaan in Duitsland zijn onder meer terecht gekomen als bouwtekenaar bij een bouwbedrijf in Rhede, als bouwvakker bij een bedrijf in Haren/Ems, als productiemedewerker bij Emsland Frischgeflügel en als horecamedewerkers bij Schloss Dankern.

Duits profiel
Werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in een baan aan de andere kant van de grens, kunnen een voorlichtingsbijeenkomst volgen waarin uitleg wordt gegeven over werken in Duitsland. Na een gesprek met een Duitse accountmanager wordt een Duits profiel van de kandidaten gemaakt waarmee zij als werkzoekende gemeld kunnen worden in het systeem van het Agentur für Arbeit.

Micro Matching
Op die manier kunnen de kandidaten gematcht worden met de vele vacatures in de Duitse regio. Omdat hiermee individueel maatwerk wordt geleverd, wordt deze werkwijze Micro Matching genoemd. In veel gevallen is het volgen van een cursus Duits en het eventueel erkennen van Nederlandse diploma's een eerste stap naar werken in Duitsland.

Lees ook:
- Werkzoekenden willen aan de slag in Duitsland
Meer over dit onderwerp:
Cijfers economie SELLINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws