Na de Voedselbank is er nu ook een Partybank

Het bestuur van de Partybank
Het bestuur van de Partybank © Partybank Groningen
Naast de Voedselbank komt er binnenkort ook een Partybank. Vijf studenten van de Hanzehogeschool zijn bezig met de oprichting van de Stichting Partybank Groningen.
De stichting zet zich in voor de mensen in onze provincie die het zich financieel niet kunnen veroorloven een feestje te geven. In eerste instantie richt Partybank Groningen zich op kinderfeestjes.

Sociaal isolement

'Het is belangrijk om feestjes te vieren', vertelt Daniëlle de Vries van Partybank Groningen. 'Kinderen kunnen in een sociaal isolement raken als ze bijvoorbeeld geen verjaardagsfeestje kunnen vieren omdat hun ouders geen geld hebben.'
Partybank Groningen wil op 3 mei een openingsfeest geven. De stichting zoekt daarvoor nog sponsoren en vrijwilligers. Daarna is het de bedoeling elk kwartaal een feest te organiseren voor kinderen.

Via de voedselbank

Cliënten van de Voedselbank kunnen straks bij de Partybank kunnen aankloppen als ze zelf een feest willen geven. Volgens De Vries gaat dat in eerste instantie alleen om kinderfeestjes. 'Maar in de toekomst moet dat ook kunnen voor een bruiloft of als iemand bijvoorbeeld Abraham of Sara ziet.'