'Het windmolenpark bij Meeden is het Kalkar van deze tijd'

'Als het allemaal doorgaat, wordt dit zonnepark anders dan alle andere.' Dat zegt Jan Hendriks van de stichting Innovatief Zonnepark Meeden. De stichting wil een zonnepark bouwen langs de N33 bij Meeden.
Als het park er komt, hoeft het gewraakte windmolenpark niet meer gebouwd te worden, zeggen de initiatiefnemers.


Drie meter hoog
Het park zou meer stroom leveren dan de geplande windmolens. Bovendien komen de panelen op drie meter hoogte, zodat er ook vee kan lopen of gewassen kunnen worden geteeld.

Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 140 hectare. De totale kosten zijn 140 miljoen euro. Dat is minder dan de windmolens zouden kosten, zeggen ze in Meeden.

Draagvlak
Er zijn al investeerders gevonden, zegt Jan Hendriks van de stichting Innovatief Zonnepark Meeden. Volgens hem kun je beter investeren in een zonnepark waar veel draagvlak voor is, dan in een omstreden windmolenpark.

Hij vergelijkt het windmolenpark met de miljarden kostende Duitse kerncentrale, die de vorige eeuw vlak over de grens bij Nijmegen in Kalkar werd gebouwd. Deze centrale werd uiteindelijk nooit in gebruik genomen.

'Trein is te stoppen'
Hendriks wil alle juridische mogelijkheden aangrijpen om de bouw van de windmolens te stoppen: 'Ik denk dat iedere rijdende trein te stoppen is.'
Meer over dit onderwerp:
Energie windmolens economie MEEDEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws