Verkeersvliegers vrezen lege toren Airport Eelde niet

De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) wacht met grote belangstelling de uitkomsten van de proef met de onbemande verkeerstoren van Groningen Airport Eelde af. Bang voor deze techniek zijn de verkeersvliegers niet. Dat zegt de vereniging tegen RTV Drenthe.
Of het ook werkelijk werkt in Nederland, zullen experts moeten vaststellen, zegt een woordvoerder van de VNV. De bond van vliegers is na de test uitgenodigd om mee te praten over de uitkomsten.

Verkeerstoren zonder bemanning
Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) doet na de zomer een proef in Eelde. Daarbij wordt de begeleiding van vliegtuigen steeds voor een periode van twee uur overgenomen door de luchtverkeersleiding op Schiphol. Tijdens de proef is de toren in Eelde wel gewoon bezet, uiteindelijk is het doel om de toren volledig onbemand te laten functioneren.

Via grote schermen kunnen luchtverkeersleiders op Schiphol meekijken in Eelde. Bovenop de verkeerstoren van de Drentse luchthaven zijn inmiddels camera's geplaatst waarmee je 360 graden rond kunt kijken en in kan zoomen.

Lees ook: Schiphol neemt verkeerstoren Eelde voor even over
Meer over dit onderwerp:
groningenairporteelde EELDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws