Bellin (ex-Donar): 'Ik keek om en dacht: dit is niet goed'

Voormalig Donar-speler Sebastien Bellin is herstellende van de verwondingen die hij opliep bij de terroristische aanslag op het vliegveld van Zaventem. 'Waarom heb ik het overleefd?', vraagt hij zich af.

'Have a nice flight', zei de grondstewardess. Toen hoorde ik de explosie, keek om en dacht: dit is niet goed', vertelt Bellin aan CNN. Bellin werd door de eerste explosie naar de grond gesmeten, waardoor hij betrekkelijk 'veilig' lag bij de tweede ontploffing.

'We denken aan je'
'Alles wijst erop dat ik het niet overleefd moet hebben', zegt hij vanuit het ziekenhuis. Zijn vrouw Sara wist pas dat er iets mis was toen ze haar telefoon bekeek. 'We denken aan je' was de strekking van een groot aantal berichten.

Wildvreemde redder
'Een Afrikaanse man sleepte me achter een pilaar', herinnert Bellin zich. De man legde het been van de oud-basketballer op een koffer om het bloedverlies zoveel mogelijk te beperken. 'Het huilen ging over in schreeuwen. Toen hij me omhoog tilde, moest ik mijn been met mijn handen omhoog houden.'

Revalidatie
Bellin is voorlopig nog aan de rolstoel gekluisterd. Alles is gericht op de revalidatie. Met in gedachten de vraag die telkens terugkomt: 'Waarom heb ik het overleefd?'.

Bekijk hier het volledige interview van CNN met Bellin.


Lees ook:
- Oud-speler Donar raakt gewond bij aanslagen in Brussel
- Sebastien Bellin blijft bij Capitals
- Bellin week op proef bij Capitals
Meer over dit onderwerp:
sport GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws