Kinderombudsman komt uit Groningen

De nieuwe Kinderombudsman komt sowieso uit Groningen. De twee voorgedragen kandidaten zijn beiden verbonden aan de Rijksuniversiteit in Groningen.
Margrite Kalverboer is als eerste voorgedragen als nieuwe Kinderombudsvrouw. Ze is hoogleraar Kind, Pedagogiek en Vreemdelingenrecht aan de universiteit.
Op de tweede plaats van de voordracht staat Carla van Os. Zij is onderzoekster Kinderen- en Vreemdelingenrecht, ook in Groningen.
Van Os gaat ervan uit dat Kalverboer - haar promotor en baas – straks wordt gekozen tot Kinderombudsman. 'Ik heb niet meegedaan om op de tweede plaats te eindigen, maar als zij het wordt, ben ik heel blij voor haar. En ik weet zeker dat de kinderen in Nederland een hele goeie aan haar hebben.'
De onderzoekster noemt het werk van de Kinderombudsman 'ongelooflijk belangrijk'. Van Os: 'Dat geldt in het bijzonder voor de kinderen die het moeilijk en daar zijn er helaas heel veel van. Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 kinderen te maken met mishandeling of verwaarlozing.'

Dullaert

Kalverboer of Van Os moet Marc Dullaert opvolgen, die per 1 april tegen zijn zin vertrekt. Komende dinsdag zal het parlement een keuze maken tussen de twee.