Van Dalen wint 29e Omloop van de Veenkoloniën

Jason van Dalen uit 's-Gravenzande heeft zondag in Veendam de 29e Omloop van de Veenkoloniën gewonnen. Hij was na 162 kilometer de snelste uit een kopgroep van vijftien man.
Ploeggenoot Nick van der Meer uit Honselersdijk probeerde het in de laatste tien kilometer, maar werd in de laatste kilometer teruggepakt en ging tot overmaat van ramp ook nog onderuit in de laatste bocht. Van Dalen zat voor de val en was Roy Eefting uit Apeldoorn te snel af. Wim Kleiman uit Almelo completeerde het podium.

Afvalrace

De koers was ondanks het ontbreken van voldoende wind wel een afvalrace, waarbij diverse valpartijen er regelmatig voor zorgden dat het peloton in stukken brak. De beslissing ontstond op de plaatselijke omlopen in en rond Veendam.

Van Leeuwen

Voor Cor van Leeuwen was het de eerste keer dat hij in het shirt van de organiserende vereniging De Stormvogels de Omloop reed, nadat hij ruim tien jaar voor de NWVG in Groningen uitkwam. Van Leeuwen was op plek vijftien de beste Stormvogel. De in Musselkanaal geboren renner had geen grote dag en had onder andere last van een gebroken vinger, waar hij al sinds december mee zit.

Valpartij

De winnaar van vorig jaar Bram de Kort uit Dongen kwam in de buurt van Blijham na tachtig kilometer zwaar ten val en is naar het ziekenhuis gebracht. Adrie Lindeman uit Assen was met een negende plaats de beste renner van de NWVG.