RUG strikt P.F. Thomése als nieuwe gastschrijver

© Annaleen Louwes
Schrijver en cultuurcriticus P.F. Thomése is de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview zal hij zich komend najaar buigen over de thema's 'leesbare en onleesbare boeken' en 'verdwalen'.
Daarnaast geeft Thomése aan een geselecteerde groep studenten werkcolleges over de leesbaarheid en onleesbaarheid van literaire teksten.

Veelzijdig

P.F. Thomése (1958) wordt gezien als een van de meest veelzijdige Nederlandstalige schrijvers: hij is romancier, essayist, polemist, verhalenverteller, ironicus en cultuurcriticus.
Thoméses boek 'Zuidland' werd in 1991 bekroond met de AKO Literatuurprijs. Ook kreeg hij in 2012 de Bob den Uyl-prijs voor 'Grillroom Jeruzalem'. Zijn laatste roman 'De onderwaterzwemmer' is genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2016.

Lange traditie

Sinds 1986 is aan de RUG elk najaar een gastschrijver verbonden. Eerdere gastschrijvers waren onder anderen Willem Wilmink, Gerrit Krol, Nelleke Noordervliet, Bernlef, Rutger Kopland, Joost Zwagerman, Thomas Rosenboom en Arthur Japin. Afgelopen jaar was Joost de Vries gastschrijver.