Kraanmachinist filmt werkzaamheden aan nieuw ziekenhuis

© johantowercrane / YouTube
Het bouwen van een nieuw ziekenhuis is een grote en langdurige klus. In Scheemda zijn ze nu drie maanden bezig met het nieuwe OZG. Langs de A7 bij Scheemderzwaag zijn de eerste contouren zichtbaar.
Het ultramoderne ziekenhuis van de Ommelander Ziekenhuis Groep is de vervanger van de ziekenhuizen in Winschoten en Delfzijl. Het hospitaal met zo'n 250 bedden en zes operatiekamers wordt aardbevingsbestendig gebouwd. De kamers met veel privacy krijgen grote ramen met een mooi uitzicht over het Oldambtster landschap. In die ramen zitten zonnecollectoren.

Modern

De polikliniek wordt zo gebouwd dat de artsen naar de patiënten toe komen in plaats van andersom. Bij het moderne gebouw komen ruim 700 parkeerplaatsen. Er komen zo'n 1300 mensen te werken. In 2018 kunnen de eerste patienten worden opgenomen.

Torenkraan

Vrachtwagens met zand rijden af en aan. Werklieden kruipen als mieren over elkaar heen. En hoe kun je dat nu beter zien dan vanuit de lucht? Of vanuit een torenkraan? Dat moet de kraanmachinist hebben gedacht toen hij vanuit zijn positie de werkzaamheden aanschouwde.
Hij maakte daarom een filmpje vanuit zijn torenhoge cabine.