Schoonheidsspecialiste uit Lettelbert: 'Mijn werk wordt zomaar afgepakt'

Als u pigmentvlekken of overtollig haar wil laten weglaseren, kan u dit nu nog doen bij de schoonheidsspecialist. Maar minister Schippers van Volksgezondheid wil dat deze behandelingen alleen nog worden uitgevoerd door dermatologen of huidtherapeuten.
Schoonheidsspecialisten zijn volgens de minister niet deskundig genoeg en moeten zich laten omscholen. Groninger schoonheidsspecialisten kunnen het niet geloven.

Afgepakt
Het werk wordt zomaar na twaalf jaar, terwijl je goed bent, van je afgepakt', zegt Ina van der Laan uit Lettelbert. 'Ik word onder de loep gelegd, maar mijn klant mag het laserapparaat mee naar huis nemen en het zelf doen. Het is een hele vreemde situatie.'

Ook brancheorganisatie ANBOS ziet meer na- dan voordelen. 'De groep huidtherapeuten die het werk wél mag uitvoeren, is veel te klein om aan de grote vraag te doen', zegt een woordvoerder.

Verstandig
Hier lijnrecht tegenover staat huidspecialiste Anke Veeman. 'Ik vind dat de minister heel verstandig is, nu ze dit wil aanpakken. Er zijn de afgelopen jaren veel complicaties geweest. Wij kunnen ons werk nu op een goede manier gaan doen.'
Meer over dit onderwerp:
Groningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws