PvdA-burgemeester schaamt zich voor zijn eigen partij

PvdA-burgemeester Jaap Kuin schaamt zich voor zijn eigen partij. Kuin reageert dinsdagavond op Twitter op de politieke ontwikkelingen in Drenthe, waar de PvdA-fractie opnieuw uren in beraad is na het plotseling opstappen van PvdA-gedeputeerde Ard van der Tuuk.
'Gebrek aan regie'

Kuin maakt zich vooral kwaad over het feit dat de fractie niet achter Van der Tuuk is gaan staan. Ook spreekt hij van een gebrek aan regie en laakt hij het bezoek van VVD-gedeputeerde Henk Brink aan de fractievergadering. Samen met Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar kwam Brink dinsdagavond tekst en uitleg kwam geven over het opstappen van Van der Tuuk.

'Fractie is de weg kwijt'

'Niet te geloven, sinds wanneer laat mijn PvdA zich leiden door de VVD', zegt Kuin in een tweet. Om af te sluiten met 'fractie is de weg kwijt' In een andere tweet zegt de Pekelder burgemeester: 'schaamte voor mijn eigen partij neemt snel toe. Tijd dat leden ingrijpen. Dit is zo niet mijn club'.
Voor zijn burgemeesterschap was Kuin wethouder van Assen en dus nauw betrokken bij de PvdA in Drenthe.
Van der Tuuk stapte vrijdagavond plotseling op. Aanvankelijk werd gesproken over een verschil in 'bestuursstijl' en 'barstjes in het team'. Dinsdagavond meldde RTV Drenthe via anonieme bronnen rond het college dat Van der Tuuk besluiteloos en niet slagvaardig zou zijn.