Outletcentrum Winschoten gaat niet door

Er komt geen Factory Outlet Center (FOC) in Winschoten. Dat heeft het college van Oldambt donderdag besloten.
Al jaren wordt er over de komst van een FOC naar de gemeente gesproken. Volgens de laatste plannen zou het outletcenter Fort Lucas in het Ommelander Ziekenhuis in Winschoten komen. 'Het plan is te dun om ja op te zeggen', aldus wethouder Laura Broekhuizen.

Te risicovol
Het college vindt het project op de locatie Gassingel 18 te risicovol. Een FOC zou in de toekomst een te grote bedreiging vormen voor de bestaande detailhandel in Winschoten.

Bovendien zou de bouw op deze locatie een forse investering van de gemeente vergen op het gebied van infrastructuur, zoals verbreding van toegangswegen en rotondes. Ook zou voor de komst van een FOC een enorme parkeerplaats moeten worden aangelegd in het Stadspark. Daardoor zou er voor de sportvelden in het park een alternatieve locatie moeten worden gezocht.

High-end retail
'Dit had een enorme kans kunnen zijn als er een plan had gelegen dat aanvullend was op wat we al hebben', aldus wethouder Broekhuizen. 'High-end retail. Dan had het gekund, maar dat is niet het geval.'

Prijsvraag
Volgens Broekhuizen is het zaak dat alle partijen samen met inwoners en ondernemers gaan bekijken wat er nu wel op deze locatie moet komen. 'Misschien moeten we een prijsvraag maken zodat we vernieuwende concepten binnen krijgen die versterkend zijn voor de binnenstad.'

Lees ook:
- Dit zijn de tegenstanders van het Factory Outlet Center Winschoten
- College Oldambt neemt volgende week besluit over FOC
Meer over dit onderwerp:
WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws