OZG start met servicepunten in de regio

Patiënten van het Ommelander Ziekenhuis Groningen hoeven straks niet voor alle afspraken naar het nieuwe ziekenhuis in Scheemda. Het OZG gaat werken met servicepunten in de regio.
Donderdagmiddag werd in Veendam het eerste servicepunt officieel geopend. De Ommelander Ziekenhuis Groep heeft sinds een paar maanden vier spreekkamers in woonzorgcentrum Veenkade van zorggroep Meander. Patiënten kunnen daar terecht voor afspraken en controles op het gebied van kindergeneeskunde, dematologie, diabetes, interne geneeskunde, longgeneeskunde en KNO.

Beeldverbindingen met specialisten

Dit soort servicepunten moet op meer plekken in de provincie komen. Ze kunnen verschillen in grootte. Er kunnen locaties zijn waar eens per week een specialist aanwezig is en locaties die continu bemand zijn. Ook is het mogelijk dat er beeldverbindingen zijn met specialisten in het ziekenhuis.
Het Ommelander Ziekenhuis Groningen wil op deze manier de zorg bereikbaar houden. Welke specialismen in zulke servicepunten plaatsnemen, hangt vooral af van de vraag in een specifieke regio.

Huisartsen

De plannen voor dit soort servicepunten staan los van de plannen om meer ziekenhuiszorg door huisartsen te laten uitvoeren. Hierover werd maandag een intentieverklaring gesloten in Appingedam en Delfzijl. De betrokken huisartsen, de gemeenten, de provincie Groningen, het Ommelander Ziekenhuis, de ouderenzorg (De Hoven, Zonnehuisgroep Noord, Van Julsinghatehuis), Certe en Zorgbelang zetten hun handtekening.