De Warming-up: Lindgren weet hoe je moet winnen van Feyenoord

Voorafgaand aan elke wedstrijd van FC Groningen blikt Elwin Baas vooruit. Dit keer uit tegen de ploeg in vorm: Feyenoord
Feyenoord – FC Groningen
Bij elk Rotterdams doelpunt beeft De Kuip. Bij elke Rotterdamse kans word je ietsjes dover na dat emotionele maar vooral harde gejuich van de supporters. Als tegenstander sta je bij de aftrap al met 1-0 achter. Zo imponerend is naar mijn mening het mooiste stadion van Nederland.

FC Groningen won natuurlijk bijna een jaar geleden de KNVB-beker in De Kuip. Toen was dit bijzondere stadion aan de Maas eventjes van FC Groningen. Dat was voor aanvoerder Rasmus Lindgren niet de eerste keer. De Zweed speelde in zijn eerste periode bij de FC op 8 april 2007 een van de meest bijzondere uitwedstrijden die de club ooit speelde. Het won in Rotterdam met maar liefst 4-0 van Feyenoord.

Groningen, met Suárez en Nevland in de basis, speelde Feyenoord helemaal van de mat. Na een 0-0 ruststand scoorde Groningen vier keer in twintig minuten (tussen minuut '50 en '70). Twee keer Goran Lovre en twee keer Koen van de Laak. Het waren destijds tropenweken, want dat weekend ervoor won de FC uit bij Roda (1-0) en de week na Feyenoord werd NEC thuis met 4-1 naar huis gestuurd.

Lindgren zal zich ongetwijfeld beseffen dat deze 4-0 uitoverwinning op Feyenoord een unicum was, want Groningen wint haast nooit in De Kuip. Op deze overwinning na slechts twee keer eerder. De Groningers keren veel vaker met lege handen terug dan met een resultaat.

De vorm: FC Groningen
'We leven van wedstrijd tot wedstrijd, want de play-offs hebben we zelf niet in hand.' Dit zeiden de spelers en trainer vorig weekend na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap. En het klopt ook helemaal. Na een dramatische fase waarin Groningen zes keer op rij verloor, wint het de laatste weken twee keer achter elkaar en glooit er hoop bij sommige supporters.

Het gat is slechts vier puntjes, maar met nog vier duels te gaan blijft het een lastig verhaal. Maar sinds twee jaar geleden (FC won zes duels op rij en uiteindelijk ook de play-offs) geloof ik definitief in sportwonderen.

De vorm: Feyenoord
Die reeks van zes gewonnen wedstrijden op rij heeft Feyenoord op dit moment. De ploeg van 'Gio' staat derde en kan op de ranglijst niet meer stijgen of zakken. De bekerfinale van volgend weekend tegen FC Utrecht zal bewust of onbewust absoluut een rol gaan spelen tegen Groningen.

Waar moeten we op letten?
Je mag en kunt van een jonge talentvolle speler geen wonderen verwachten, maar toch kijk ik bijzonder uit naar de prestatie van Oussama Idrissi. Deze rappe vleugelspeler komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij ging niet helemaal vrolijk weg uit Rotterdam-Zuid en wil ongetwijfeld zijn voeten laten spreken. Maar gedoseerd negentig minuten spelen is wat anders dan een kwartier invallen wanneer de tegenstander al vermoeid is. Zijn vorige basisplaatsen waren minder indrukwekkend dan zijn invalbeurten. Ik ben benieuwd!

Blessures en schorsingen
Mimoun Mahi (bovenbeen), Jarchinio Antonia (lies) en Bryan Linssen (enkel).

Vermoedelijke opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet; Maduro, Drost, Tibbling; Idrissi, De Leeuw en Rusnak.
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws