Groningse startup Omapost mag oma's blij maken

De oprichters van Omapost
De oprichters van Omapost © Omapost
Ouders, kinderen, neven en nichten: hele families zijn tegenwoordig met elkaar verbonden op Facebook en Instagram. Maar oma's zonder internet, die krijgen vaak niks mee van wat daar allemaal gebeurt. Dat moet anders, vindt Groninger Wilbert van de Kamp.
Een foto naar oma

En daarom richtte hij de startup Omapost op. Het idee is simpel: Omapost kiest om de zoveel tijd een foto van je Instagram-account uit, drukt die af en verstuurt hem als postkaartje naar oma. Zo kan ze toch een beetje spieken in je leven. Het opvallende is wel dat je zelf niét mag kiezen welke foto je verstuurt. Dat doet Omapost voor je.

Één probleem...

Er was slechts één probleem: Omapost had een app nodig. Een applicatie waarin je het adres van je oma doorgeeft en waarin je 'credits' kan kopen waarmee je kaartjes kan versturen. Het geld voor zo'n app ontbrak echter. Tot nu.
Op de valreep haalde Omapost dit weekend namelijk genoeg investeerders binnen. Met een crowdfundingscampagne haalde Van de Kamp en zijn mede-initiatoren genoeg geld op bij de fans van het idee. Lang leek het erop dat Omapost de doelstelling van 20.000 euro niet zou halen, maar een paar uur voor de deadline vrijdagmiddag schoot het ineens op.
Uiteindelijk investeren 330 mensen in de app van Omapost, met een gemiddelde bijdrage van 61 euro. Wanneer de app er precies komt, is nog niet bekend. De mascotte-oma heeft het in ieder geval goed gevierd.