Politie ondervraagt Engel Modderman over misbruik naam Van Beek

De Oldambster VCP-fractievoorzitter Engel Modderman is zaterdag door de politie ondervraagd over zijn betrokkenheid bij het misbruik van de naam van Marijke van Beek.

De burgemeester van de gemeente Eemsmond gaat aangifte doen, omdat er volgens haar misbruik wordt gemaakt van haar naam om de komst van een azc in Uithuizen tegen te houden. Uit politie-onderzoek zou blijken dat Modderman daarbij betrokken is, maar hij ontkent dat.

'Intimiderend'
'Er stonden zaterdag opeens drie agenten bij mij op de stoep. Behoorlijk intimiderend. Ik moest mijn computer laten doorpluizen door een agente, tot mijn Facebookaccount aan toe.'

Hij gaf direct aan niet degene te zijn die het nepaccount op naam van Van Beek heeft aangemaakt. 'Het enige dat ik heb gedaan is de profielfoto 'liken'. Dat mag toch? Ik vond het een mooie foto van Van Beek. Dan klik ik daar op', zegt de verontwaardigde politicus.

'VAN DE POT GERUKT!!!'
'Ondertussen stonden de andere twee agenten opgesteld in mijn huis, zodat ze me zouden kunnen pakken als ik ervandoor zou gaan', denkt Modderman. Hij is niet te spreken over het optreden van de politie. 'VAN DE POT GERUKT!!! Waar halen ze het vandaan, die labbekakkers!', schreef hij maandagochtend op Facebook.

'Geen excuus'
'Nadat ze mijn computer hadden onderzocht, gingen ze ook zomaar weer weg. Zonder een excuus te maken. Ik en vooral mijn vrouw waren totaal overdonderd.'

'Moet er niks van weten'
Modderman laat weten het nepaccount direct geblokkeerd te hebben. Ook sympathiseert hij niet met het idee om asielzoekers uit Uithuizen te weren: 'Nee, natuurlijk niet. Daar moet ik helemaal niks van weten, daarom heb ik het account ook geblokkeerd.'

Geen verdachte
Een politiewoordvoerder geeft aan dat Modderman geen verdachte was -en is- in de zaak. 'We wilden gewoon een praatje maken.' Volgens de woordvoerder gaat Van Beek maandag aangifte doen.

Meer over dit onderwerp:
OOSTWOLD
Deel dit artikel:

Recent nieuws