Chase Fieler mist eerste play-off duel van Donar

© JKBeeld
Basketballer Chase Fieler van Donar mist donderdag het eerste duel in de kwartfinale van de play-offs om het landskampioenschap. De Amerikaan heeft een enkelblessure en is niet op tijd hersteld voor de eerste ontmoeting met Rotterdam.
Fieler was in de laatste reguliere
Amsterdam nog topscorer aan de kant van Donar. Hij was zaterdag goed voor 20 punten. Het ontbreken van de power forward is een kleine streep door de rekening van de Groninger basketballers, maar coach Erik Braal ziet de komende serie wedstrijd met vertrouwen tegemoet.
'We hebben verschillende mogelijkheden om Chase te vervangen. Daarom is ook op tijd besloten om hem donderdag niet te laten spelen. We kunnen nu gericht naar de wedstrijd tegen Rotterdam werken en tegelijkertijd weet Chase ook waar hij aan toe is.'

Best-of-three serie

De kwartfinale wordt gespeeld in een best-of-three serie. Donderdag is de eerste wedstrijd in Martiniplaza. Zaterdagavond volgt er een uitwedstrijd in Rotterdam en een eventueel derde, beslissende wedstrijd wordt dinsdag 26 april in Martiniplaza gespeeld.

Ton Boot

De selectie van Erik Braal kreeg afgelopen vrijdag onverwacht bezoek. Donar trainde daags na de nederlaag tegen Leiden in Martiniplaza toen plotseling oud-coach Ton Boot de zaal binnenliep. Braal onderbrak direct de training om zijn collega te begroeten. Even later schudde Boot de hand van Tjoe de Paula, die in het seizoen 2003-2004 nog met Boot samenwerkte bij de Groningse basketbalclub. Braal stelde vervolgens de rest van zijn ploeg ook aan de succescoach voor.

Spontaan

Boot was voor een lezing in Groningen en nam de moeite om nog even in Martiniplaza rond te kijken. 'Er was niets afgesproken. Het was een spontaan bezoek van Boot en hij wist ook niet dat we daar aan het trainen waren', aldus Erik Braal.

Lees ook