Geen camerabeelden van mishandeling lesbisch stel; politie zoekt Engelssprekende getuige

Het politie-onderzoek naar de mishandeling van een lesbisch stel in Groningen zit vast. Er zijn geen camerabeelden van het incident gemaakt. Ook kan de politie door uiteenlopende getuigenverklaringen geen eenduidig signalement van de daders geven.
De beveiligingscamera's in het stadscentrum stonden op het moment van de mishandeling gericht op de Papengang, waar ook een geweldsincident was. De mishandeling van het lesbische stel is daarom niet geregistreerd, vertelde politiewoordvoerder Paul Heidanus woensdagmorgen op Radio Noord.

Engelssprekende getuige
De politie hoopt in de zoektocht naar de daders op de hulp van een getuige die zich nog niet heeft gemeld. Het gaat om een Engelssprekende man die beide vrouwen na de mishandeling te hulp schoot.

Volgens Heidanus kan het ook gewoon om een Nederlander gaan die Engels sprak, omdat een van de mishandelde vrouwen uit de Verenigde Staten komt.

Geen eenduidige signalementen
De man hielp de dames overeind en liep daarna vermoedelijk mee met het stel in de richting van homokroeg De Kast in de Oosterstraat in Groningen. De politie vermoedt dat hij meer kan vertellen over wat er gebeurd is.

Ook hoopt de politie dat de man meer kan zeggen over de signalementen van de daders. Door uiteenlopende verklaringen kan de politie geen duidelijk signalement geven.

Of er meer getuigen van het incident zijn, weet de politie niet. 'We verzoeken iedereen met meer informatie om zich te melden, want dat kan ons helpen', aldus Heidanus.

Lees ook:
- Lesbisch stel ernstig mishandeld tijdens uitgaan in Groninger binnenstad
- Geschokt COC: mishandelde vrouwen doen woensdag aangifte
- Kamervragen over mishandeling lesbisch stel in centrum Groningen
- Mogelijk camerabeelden van mishandeling lesbisch stel
- 'Dit past in geen enkele stad en zeker niet in Groningen'
- Politie Groningen: 'We hebben de mishandeling niet gezien'
- Zo'n 400 wandelaars protesteren tegen mishandeling lesbisch stel
- 'Ik kan je wel weer hetero maken'
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws