Veel animo voor vervallen huurwoningen in Finsterwolde

Er is veel animo voor zes vervallen huurwoningen in Finsterwolde. Coƶperatie Finnewold, opgericht om de sloop van de woningen te voorkomen, heeft in korte tijd tientallen reacties gekregen van mensen die graag in Finsterwolde willen wonen.
De coöperatie mag zes woningen aan de H.J. Siemonsstraat goedkoop verhuren onder voorwaarde dat ze worden opgeknapt. In een eerder plan zocht Finnewold kopers voor 22 woningen, die met sloop werden bedreigd.

Uit heel Nederland
Volgens Solvejg ter Meer van Coöperatie Finnewold heeft een oproepje op Facebook al 127 reacties opgeleverd. 'Het waren heel verschillende reacties. Niet alleen van mensen die al in Finsterwolde hebben gewoond. Maar tot mijn verbazing ook van mensen die niet uit de regio komen, maar uit Gouda, Doetinchem en zelfs Brabant. Zij willen rustiger wonen of dichter bij hun familie.'

Renovatiebudget
De coöperatie krijgt een renovatiebudget van woningcorporatie Acantus en gaat de renovatie begeleiden. Daarna worden de huizen verhuurd. Ter Meer: 'Het beheer gaan wij dan doen of een derde partij, die dat voor ons doet'.

Positief
Ter Meer kan nog niet zeggen of en wanneer de huurders in de woningen kunnen trekken. Eerst moeten er daadwerkelijk zes huurders worden gevonden. Gezien de interesse is Ter Meer daar positief over. 'En als er nu al zoveel vraag is naar dit soort goedkope huurwoningen, hopen we dat we alle 22 woningen kunnen behouden. Want dat is toch het doel van ons plan.'

Lees ook:
- Inwoners Finsterwolde mogen aan de slag met 'klushuur'
- Finsterwolde wil sloophuizen redden met 'koop- en klusplan'
Meer over dit onderwerp:
FINSTERWOLDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws