Politie: agent mocht boete van visser verscheuren

De agent die zondagmiddag de boete van Kevin Wagenaar uit Oude Pekela introk, mocht dat doen. Dat zegt woordvoerder Ron Reinds van de politie maandag.
Wagenaar kreeg een boete van 139 euro omdat hij met drie hengels viste, terwijl hij maar een vergunning had voor twee. Toen de agent na het schrijven van de bon weg wilde rijden, kwam hij met zijn auto vast te zitten in de modder.

Eruit getrokken
Een vriend van Wagenaar die ook aan het vissen was bood aan de politieauto uit de berm te trekken, op één voorwaarde: de agent moest de bon verscheuren. Daar stemde de diender mee in.

Geen chantage
Volgens Reinds heeft een agent de mogelijkheid een boete in te trekken. 'Zolang er maar geen sprake is van chantage. De vriend van de visser bood aan om te helpen, zodat er geen andere dienstauto hoefde te komen. Daar stemde de agent graag mee in. Het werd ook niet op een dreigende toon gezegd, maar juist heel vriendelijk. Dan kan dat.'

Vaker
De politiewoordvoerder zegt dat het intrekken van een boete vaker voorkomt: 'Dit is niet bijzonder. Het komt misschien wel vaker voor dan je denkt, maar het komt nooit in het nieuws. Nu toevallig wel, en daarom hebben we het erover.'

Lees ook: 'Politieagent trekt bekeuring in als dank voor bewezen dienst'
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws