Hoogezandster filmmaker maakt kinderfilm met NAM-geld

© Goos de Boer/RTV Noord
Filmmaker Paul Bezuijen uit Hoogezand mag met geld van de NAM een kinderspeelfilm maken die zich afspeelt rond Hoogezand-Sappemeer.
Bezuijen was een van de Groningers die reageerden op de oproep van de NAM om ideeën voor mediaprojecten in te sturen. Het moesten projecten zijn die het gaswinningsgebied positief op de kaart zetten.

Publieksprijs

Met zijn voorstel voor een kinderfilm won Bezuijen de publieksprijs. Hij kreeg 2571 van in totaal 10280 stemmen. Maandagavond werden alle prijzen in Middelstum uitgereikt. Bezuijen kreeg een cheque van 36.300 euro.

Sappe

De film van Bezuijen heet Sappe de Pachtinner. 'Sappe keert terug naar Hoogezand als duistere gedaante', vertelt de filmmaker. 'Drie kinderen gaan met hulp van een dominee en een kluizenaar op onderzoek uit om te kijken wie Sappe was en waarom hij is teruggekeerd. Ze beleven allerlei avonturen in Hoogezand.'
Bezuijen wil begin volgend jaar beginen met filmen. De opnames waar de kinderen in meedoen worden gemaakt in de zomer. Het is de bedoeling dat de film eind 2017 uitkomt.
Klik hier voor een sfeerimpressie van de film die Bezuijen wil gaan maken.