Slapen in een oude hijskraan: het kan mogelijk in Groningen

De gemeente Groningen wil twee oude havenkranen een nieuw leven geven als bijvoorbeeld bed and breakfast.
Het stadsbestuur ziet de kranen als markant erfgoed. Ze stonden oorspronkelijk aan de Oosterhaven. Nu staan ze werkloos op het terrein van de Ritsema Groep aan de Bornholmstraat in de stad.

Herbestemmen als beste manier
De gemeente heeft de wettelijke taak om monumenten in stand te houden en het gemeentebestuur van Groningen staat daar helemaal achter. Volgens wethouder Roeland van der Schaaf is herbestemmen de beste manier om monumenten in stand te houden.

Daarnaast is het volgens hem belangrijk voor de identiteit van de stad. 'Ook de economische waarde moeten we niet onderschatten. We zien dat steden die goed omgaan met hun monumenten en binnensteden het economisch veel beter doen.'

Gemeente wil haalbaarheidsonderzoek
Het is nog onbekend waar de kranen zouden moeten staan. De gemeente investeert dit jaar 10.000 euro in onderhoud en een haalbaarheidsonderzoek. 'Het lijkt me fantastisch als we het voor elkaar krijgen. Een mooie hijskraan ergens aan het water in de stad waar je een nachtje kunt overnachten. Dan voegen we echt weer wat leuks toe aan onze mooie stad.'

Er zijn meer monumenten met een nieuwe bestemming in de stad Groningen. In de oude Watertoren aan de Noorderbinnensingel in de stad Groningen kan je nu bijvoorbeeld een feestje geven. In het regulateurshuisje van de voormalige gasfabriek in het Ebbingekwartier zit nu een kroeg.
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws